Werkgevers

 

Vraag jij je af wat je als werkgever voor je werknemer kunt betekenen nu de boodschappen duurder worden en de energierekening de pan uit rijst? Wist je dat door financiële stress de productiviteit van je medewerkers met gemiddeld 20% afneemt? En dat de gemiddelde kosten van financiële problemen € 13.000,- zijn? Hiervan is maar een klein gedeelte de administratieve kosten bij een eventueel loonbeslag, een veel groter gedeelte bestaat uit de kosten van toegenomen ziekteverzuim (gemiddeld 7 dagen) en verminderde productiviteit (gemiddelde afname van 20%).

 

Tijd dus om je medewerkers te helpen in deze financieel moeilijke tijden, om een gezonde buffer op te bouwen en schulden te voorkomen!

 

Hoe kan ik hierbij helpen? Er zijn verschillende mogelijkheden, zoals:

 

Financieel spreekuur

Tijdens een financieel spreekuur beantwoord ik vragen over o.a. geld, schulden en toeslagen. Geef ik tips over het maken van een goed financieel overzicht en kijk ik of er eventueel recht is op toeslagen en andere regelingen. Ook kan ik bijvoorbeeld tips geven voor het besparen op energiekosten. Het spreekuur kan plaats vinden op kantoor of ’s avonds vanuit huis via bijvoorbeeld Teams.

 

Financiële check

Bij een financiële check neem ik uitgebreider de tijd voor een werknemer, eventueel met partner. In 2-3 uur stellen we samen een financieel overzicht op, checken we (zorg)verzekeringen, abonnementen etc.  

 

Individueel coaching traject

Voor medewerkers die meer ondersteuning nodig hebben. Tijdens een intake gesprek wordt de situatie besproken en bekeken waar de hulp nodig is. Is de administratie op orde? Is er een goed overzicht van inkomsten, uitgaven en eventuele schulden? Vanuit hier maken we samen een plan, dit plan bevat de keuzes en doelen van de werknemer zelf.

 

Loonbeslag

Heb je als werkgever te maken met (dreigend) loonbeslag? Ik kan je meer leren over de signalen waar je op kunt letten die duiden op financiële problemen bij een werknemer. Als werkgever kun je dan hulp bieden bij het voorkomen van loonbeslag, eventueel met behulp van mij als budgetcoach.

 

Privacy
Ik ga discreet om met de gegevens & informatie van de medewerkers. Ik zal dan ook geen informatie verstrekken aan derden zonder toestemming van de medewerker. 

 

Neem vrijblijvend contact met me op om door te nemen wat je wensen zijn als werkgever. In een persoonlijk gesprek stem ik graag af waar jouw behoefte als werkgever ligt om de financiële zorgen van je werknemers te verminderen. Vervolgens zal ik een offerte op maat opstellen.